Milyen a hagyományos esküvői menü?

Főoldal > Milyen a hagyományos esküvői menü?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen a hagyományos esküvői menü?


2021/04/25
Puskás Rékka

A hagyományos menü elemei az ország különböző településein eltérhetnek egymástól, de vannak olyan ételek is, amelyek mindig nagy népszerűségnek örvendenek. 

Milyen a hagyományos esküvői menü?

A helyszín kiválasztásánál érdemes előtérbe helyezni az ételek minőségét és a terem elrendezését, ugyanis a szolgáltató profizmusa mellett ez a két szempont kulcsfontosságú egy jó lagzihoz. Éppen ezért kiemelkedően fontos az, hogy egyeztessetek az étteremmel vagy a catering-et biztosító céggel az elvárásaitokról, és a menü minden eleméről. Egy esküvői étterem Budapesten természetesen megoldhatja a problémát, és nem kell többet ezzel foglalkozni, ők tudják, hogyan készítsenek el mindent.

 



Hagyományos esküvői menü – előételek és levesek:

 

A legjellemzőbb előétel a hagyományos esküvői menü esetében általában a tatár beefsteak és a velős pirítós. Sok esküvőn azonban kimaradnak az előételek, ilyenkor az első fogás a leves, amely gyakran Újházy tyúkhúsleves zöldségekkel és főtt hússal, vagy marhahúsleves finommetélttel, zöldségekkel, és főtt hússal.

 

I. főétel:

 

Gyakran két főételből is ehetnek a vendégek az esküvőn. Az első többnyire sertéspörkölt, a másik pedig vadpörkölt, mindkettőhöz kenyeret és salátát társítanak. Sok vendég szívesen kihagyja ezt a fogást a nagy nyári melegben, mások azonban élnek-halnak a pörköltért, még a 40 fokban is.
Sátras lagzikon általában a bográcsban főtt pörkölt viszi a pálmát, ezért ha ilyen lagzit terveztek, gondoskodjatok a galuskáról is, a násznép ezután biztosan megnyalja mind a tíz ujját (vagyis sokszor tíz ujját)!

 

II. főétel, vegyestálak:

 

A vegyestálak általában a násznép kedvencei, mert nagy valószínűséggel nincs olyan vendég, aki ne találna kedvére valót rajtuk. Az éttermek 4-6 emberenként számolnak egy tállal, ezeken többnyire


•    grillezett és rántott húsok,
•    sajttal, sonkával töltött pulykamell
•    kemencében sült csirkecomb
•    grillezett vagy rántott gombafejek és más zöldségek
•    vegyes köret (hasábburgonya, rizs, vajon párolt zöldségek) és
•    vegyes saláta kap helyet.

 

Hagyományos esküvői menü – éjjeli vacsora

 

Az éjszakai vacsorára általában éjfélkor kerül sor, de ez az esküvő menetétől függően változhat. Vannak olyan párok, akik ragaszkodnak éjfélkor a gyertyafény keringőhöz, majd a menyecsketánchoz, és csak utána kerül sor az éjjeli vacsorára. Ekkor általában a maradék sülteket szolgálják fel hidegen (hozzá a salátákat), valamint a hagyományos menüsornak elmaradhatatlan része a töltött káposzta is.

 

Bár a vendégek a menü felének végigkóstolása közben úgy gondolják, hogy teljesen tele vannak, érdekes módon a töltött káposzta mindenkinek a tányérjára elkirándul éjszaka.
Hiába no, a töltött káposzta kihagyhatatlan étel a hagyományos menüsort kedvelő násznép tányérjáról!

 

Esküvői torta

 

A hagyományos esküvői menü része továbbá az esküvői torta, és a kisebb sereg aprósütemény is, a sós pogácsával az élen (esküvői torta árakról bővebben itt tájékozódhattok). Ha nagyon meleg van, számítsatok rá, hogy biztosan több pogácsa fogy majd, mert a hideg italok (sör és üdítők) mellé sokan szeretnek egy kicsit falatozni.




Egészség, életmód Önbizalom Siker Szakmai tanácsok



Legfrissebb cikkek


Környezettudatos vállalkozás: zöldtetők és zöldfalak
A zöldtetők és zöldfalak köré remek vállalkozást lehet építeni, hiszen egyre nagyobb az igény a fenntartható építészeti megoldásokra, és ezek az ökológiai szolgáltatások hosszú távon is jövedelmezőek lehetnek. Az ilyen vállalkozás nemcsak a környezettudatos szemléletű ügyfeleket szólíthatja meg, hanem azokat az ingatlantulajdonosokat is, akik szeretnék növelni épületük értékét, energiahatékonyságát és esztétikai értékét.  
Konferencia a Balaton szívében: A legjobb szállodák és élmények
A Balaton, Magyarország legnagyobb tava, nemcsak a természet csodáiról híres, hanem kiváló helyszínt is biztosít konferenciák és vállalati események számára. A régióban található szállodák nemcsak modern konferenciatermekkel, hanem wellness szolgáltatásokkal is várják a látogatókat, ami ideálissá teszi őket a munka és a pihenés egyensúlyának megteremtésére.
Gamifikáció és verseny alapú csapatépítés: a játékos motiváció forradalma
A csapatépítés területe az utóbbi években izgalmas átalakuláson megy keresztül. A hagyományos, sokszor statikus csapatépítő gyakorlatokat felváltják a dinamikus, verseny alapú és gamifikált megoldások. Ez a tendencia egyre elterjedtebbé válik világszerte, különösen, ahogy a technológiai újítások egyre nagyobb szerepet játszanak a munkahelyi kapcsolatok erősítésében. De miért válik egyre fontosabbá a játékosítás a csapatépítésben, és hogyan fokozza a csapatok teljesítményét?
Hírek, érdekességek és újdonságok, amikről nem akarsz lemaradni

Az információ hatalom, az idő pénz! Miért maradnál le a legfrissebb információkról és újdonságokról? Rövid híreinkkel és részletes cikkeinkkel és útmutatóinkkal segítünk, hogy naprakész lehess!

Hozzásegítünk a sikerhez

Mit csinálnak a sikeres emberek? Hogyan veheted át a szokásaidat, és fejlesztheted a tulajdonságaidat és képességeidet? Miben rejlik a siker? Cikkeinkkel hozzásegítünk a sikeres élethez, legyen szó az üzleti vagy magánéletről.

Elkalauzolunk az üzleti világba

Hogyan lépkedhetsz feljebb a ranglétrán? Mi kell egy saját vállalkozás beindításához és sikeréhez? Hogyan növelheted bevételeidet, hogyan lehetsz jobb tárgyalópartner? Keresd cikkeink között a választ kérdéseidre!

Tippeket adunk egészséghez, életmódhoz

Hogyan hozd ki magadból a legtöbbet? Hogyan légy kirobbanó formában? Hogyan fejleszd kitartásodat, önbizalmadat vagy éppen türelmedet? Életmódról és egészségről szóló szakmai cikekkel várunk, amikkel egy új élet útjára léphetsz!

Kitekintő

Tudósítunk minden újdonságról, hírről és aktualitásról az üzleti élet, az önfejlesztés, az életmód és egészség területeiről, hogy biztosan naprakész lehess! Térj vissza hozzánk rendszeresen, hogy soha ne maradj le!