A pénzügyekről okosan!

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Pénzügy

Pénzügy


A pénzügyi stabilitás és a siker érdekében kialakítandó szokások

 

Csakúgy, mint minden más célhoz, a pénzügyek stabilizálásához és a pénzügyi sikeressé váláshoz is jó pénzügyi szokások kialakítása szükséges. Az elmúlt néhány évben alaposan kutakodtam ebben a témában az adósság megszüntetése, a megtakarításaim növelése és a családom anyagi biztonságának növelése érdekében. Ezekről a szokásokról külön-külön fogok még beszélni, de összefoglalva szerettem volna ezen az oldalon megvalósítani.

 

 

Pénzügy kisokos

 

Hogyan bánjunk okosan a pénzügyeinkkel? Tedd automatikussá a megtakarítást. Ez legyen a legfontosabb prioritás, különösen, ha még nincs szilárd sürgősségi alapod. Legyen ez az első számla, amelyet minden fizetésnapon félreteszel, úgy, hogy egy meghatározott összeget automatikusan átutalsz a folyószámládról a megtakarításaidba (próbálj ki egy online takarékszámlát). Ne is gondolj erre a tranzakcióra – csak győződj meg róla, hogy minden fizetésnap megtörténik.

 

 

Így irányíthatjuk a pénzügyeinket

 

Irányítsd impulzusköltéseidet. Sokunk legnagyobb problémája. Az impulzusos költekezés, az étkezésre, a vásárlásra és az online vásárlásokra nagy mértékben megterheli a pénzügyeinket, sokak számára a legnagyobb költségvetési megszakító, és egy biztos módja annak, hogy súlyos pénzügyi nehézségekbe kerüljünk. További tippekért lásd: Impulzusköltései figyelése.

 

 

Kiadásaink mérésével a pénzügyi sikerhez

 

Mérje fel kiadásait, és éljen takarékosan. Ha még soha nem követte nyomon a kiadásait, próbálja ki az Egy hónapos kihívást. Ezután értékelje, hogyan költi el a pénzét, és nézze meg, mit lehet kivonni vagy csökkenteni. Döntse el, hogy minden kiadás feltétlenül szükséges-e, majd szüntesse meg a feleslegeseket. 

 

 

Bánj okosan a pénzeddel!

 

Fektess be a jövődbe. Ha fiatal vagy, valószínűleg nem sokat gondolsz a nyugdíjra. Pedig fontos. Még ha úgyis gondolod, hogy bármikor tervezheti a nyugdíjba vonulását, tedd meg most. Befektetésednek növekedése az idő múlásával csodálatos lesz, ha a 20-as éveidben kezded. 

Tartsd biztonságban családodat. Az első lépés a sürgősségi alapra való megtakarítás, hogy ha bármi történik, meglegyen a pénz. Ha házastársod és/vagy eltartottjaid vannak, mindenképpen köss életbiztosítást és készíts végrendeletet – a lehető leghamarabb! Keress más biztosításokat is, például a lakástulajdonosi vagy bérlői biztosítást.

 

 

Pénzügyi tanácsok a mindennapi élethez

 

Használj borítékrendszert. Ez egy egyszerű rendszer, amellyel nyomon követheted, hogy mennyi pénzed van a kiadásokra. Tegyük fel, hogy minden fizetésnapon három összeget különítesz el a költségvetésben – egyet benzinre, egyet élelmiszerekre, egyet étkezésre. A fizetés napján vedd ki ezeket az összegeket, és tedd három külön borítékba. Így könnyedén nyomon követheted, hogy mennyi maradt az egyes kiadásokra, és ha elfogy a pénzed, azonnal tudni fogod. Nem költesz túl ezekben a kategóriákban. Ha rendszeresen túl gyorsan fogy ki, lehet, hogy újra kell gondolnod a költségvetést.

 

Fizesd ki a számlákat azonnal vagy automatikusan. Az egyik jó szokás, hogy azonnal kifizetjük a számlákat, amint beérkeznek. 

 

Olvass a személyes pénzügyekről. Minél jobban képzed maged, annál jobbak lesznek a pénzügyeid!
 

« »

Pénzügy

Legfrissebb cikkek


Mi az a Cyber-biztonság és hogyan alkalmazhatom a cégemnél?
Ebben a cikkben felfedezzük, mi is az a cyber-biztonság, és hogyan alkalmazhatod hatékonyan cégénél, miközben felhívjuk a figyelmet a különböző biztonsági szakemberek, mint a személy- és vagyonőrök, kritikus szerepére ezen a területen.
2024-es Turizmus trendek, amiket minden szállodaipari szereplőnek ismernie kell!
A turizmus iparág folyamatosan változik és fejlődik, és a legfrissebb trendek megismerése és alkalmazása elengedhetetlen a szállodaipari szereplők számára. 
10+1 irodai lakberendezési trend 2024-re, amivel modern munkakörnyezetet teremthetsz
Az irodai környezet tervezése és kialakítása folyamatosan változik, és 2024-ben számos izgalmas trend kínál lehetőséget a modern és hatékony munkahely megteremtésére. Ebben a cikkben bemutatjuk a 10+1 legújabb irodai lakberendezési trendet, amelyek között az üveg térelválasztók is kiemelt szerepet kapnak.
Hírek, érdekességek és újdonságok, amikről nem akarsz lemaradni

Az információ hatalom, az idő pénz! Miért maradnál le a legfrissebb információkról és újdonságokról? Rövid híreinkkel és részletes cikkeinkkel és útmutatóinkkal segítünk, hogy naprakész lehess!

Hozzásegítünk a sikerhez

Mit csinálnak a sikeres emberek? Hogyan veheted át a szokásaidat, és fejlesztheted a tulajdonságaidat és képességeidet? Miben rejlik a siker? Cikkeinkkel hozzásegítünk a sikeres élethez, legyen szó az üzleti vagy magánéletről.

Elkalauzolunk az üzleti világba

Hogyan lépkedhetsz feljebb a ranglétrán? Mi kell egy saját vállalkozás beindításához és sikeréhez? Hogyan növelheted bevételeidet, hogyan lehetsz jobb tárgyalópartner? Keresd cikkeink között a választ kérdéseidre!

Tippeket adunk egészséghez, életmódhoz

Hogyan hozd ki magadból a legtöbbet? Hogyan légy kirobbanó formában? Hogyan fejleszd kitartásodat, önbizalmadat vagy éppen türelmedet? Életmódról és egészségről szóló szakmai cikekkel várunk, amikkel egy új élet útjára léphetsz!

Kitekintő

Tudósítunk minden újdonságról, hírről és aktualitásról az üzleti élet, az önfejlesztés, az életmód és egészség területeiről, hogy biztosan naprakész lehess! Térj vissza hozzánk rendszeresen, hogy soha ne maradj le!