Hozzávalók (4 főre):
- 4 nagy tölteni való paprika
- 1 vöröshagyma
- 50 dkg frissen darált disznóhús és marhahús vegyesen
- ½ csésze rízs
- 1 tojás
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 tk. só
- ½ tk. őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 doboz paradicsomszósz
- 1 tk. cukor
- tejföl tálaláshoz
Elkészítés:
- A paprikáknak levágjuk a tetejét és eltávolítjuk a magját. Enyhén fűszerezzük sóval és borssal. A tetejét apróra vágjuk és egy tálba helyezzük.
- A tálba helyezzük a következőket: apróra vágott vöröshagyma, húsfélék, párolt rizs, tojás, fűszerpaprika, só, bors, apróra vágott fokhagyma. Ezt a húsos-rizses tölteléket állni hagyjuk pár percig.
- Elkezdjük megtölteni a paprikákat a töltelékkel, nagyjából háromnegyedik, hogy legyen hely megduzzadni a rizsnek.
- A paradicsomszószt cukorral ízesítve közepes lángon feltesszük a tűzhelyre, majd belehelyezzük a töltött paprikákat. Lassú tűzön nagyjából 1-1,5 órán keresztül főzzük. Tálalásnál tejföllel is feldobhatjuk az ételt.
Amennyiben nincs kedved vagy időd főzőcskézni, vagy csupán szívesen kimozdulnátok otthonról és finom magyaros ételeket kóstolnátok: házias étterem Budapest. A mennyei ételekben, a mesés környezetben és a profi felszolgálásban sem fogtok csalódni!