Erre figyelj a céges vacsorán!

Főoldal > 8 tipp a céges vacsora megszervezéséhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 tipp a céges vacsora megszervezéséhez


2023/01/19
ZH

A vállalati vacsorák más megközelítést igényelnek, mint a többi céges esemény. Gyakran vállalati vacsorát tartanak egy-egy siker megünneplésére, vagy azért, hogy helyet biztosítsanak a vendégeknek egy nagyobb találkozó vagy képzési szeminárium után. Emiatt az étlaptól a terítésig mindent úgy kell megtervezni, hogy az megfeleljen a vállalat küldetésének. A vállalati vacsora megszervezésére való felkészülés során használd ezeket a tippeket, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden a helyén van a cég céljainak támogatásához.

céges vacsora

Kezdjük el korán a tervezést

 


Céges rendezvény esetén a legjobb, ha a lehető leghamarabb elkezdi a tervezést. Ez segít extra lehetőséget adni azokra az esetekre, amikor valakinek az esemény egyes aspektusaival kapcsolatos jóváhagyására kell várnia. Előfordulhat, hogy meg kell várni, amíg az olyan cikkekre, mint a szalvétákra nyomtatják a cég logóját, így ideális, ha van időnk dolgozni az eladó ütemtervével. De céges vacsora étteremben való töltésénél is érdemes időben szólni a kollégáknak, hogy mindenki szabaddá tehesse magát aznapra.
  

 

Igazítsd a terveket a témához

 


A vacsoradíszek, az étlap és az elrendezés megteremti az esemény hangulatát. Tudd meg, hogy a céges vacsorának formálisnak vagy alkalminak kell lennie. Azt is tudni kell, mi az esemény fő célja, hogy segítsd az étlap tervezését. A hálózati események például falatnyi előételeket igényelnek, amelyeket a vendégek csevegés közben falatozhatnak, míg a hivatalos vacsoráknál nagyobb hangsúlyt kell fektetni az asztalnál felszolgált ételekre.

 

 


Ismerni kell a teljes vendégszámot

 


A vacsorára érkező emberek becslése segít megtervezni az ülőhelyeket és az elegendő ételt. Ne feledd, hogy a vendégek száma változhat, ezért mindig a legjobb, ha valamivel több embert tervezünk be, mint amennyit várnánk.

 

 

 

A speciális igényeket már korán jegyezzük fel

 


Miután megvan a vendégek száma, derítsük ki, hogy vannak-e olyan különleges szempontok, amelyeket a tervekben szerepeltetni kell az emberek kényelmének biztosítása érdekében. Bár mindig kell vegán ételeket vagy gluténbarát lehetőségeket kell tervezni az étlapra, előfordulhat, hogy akadálymentes ülőhelyeket és bejáratokat kell biztosítania különleges igényű vendégeinknek.

 

 

 

Nézzük át a menüt előre

 

 

Az étel a céges vacsora egyik legfontosabb eleme, és az utolsó dolog, amire szükség van, az az, hogy felfedezzük, hogy az ételszolgáltató csapata kifogyott a szükséges összetevőkből, vagy nincs felkészülve az étlap kezelésére. A menütervezést helyezzük prioritássá a tervezési munkamenetek elején, hogy legyen időnk szükség szerint korrigálni.

 

 

 

Hozzunk létre az ülésrendet

 


A vállalati vacsora üléseinek elrendezésében bizonyos etikett szabályokat kell követni. Például a díszvendégnek a házigazdától jobbra kell ülnie, és olyan embereket kell együtt ültetni, akik hasonló besorolási szintekbe tartoznak. Beszélj a cég fő kapcsolattartójával, hogy megtudd, vannak-e különleges emberek, akiket ugyanahhoz az asztalhoz kell ültetni.

 

 

 

Tervezzük meg a meleg fogadtatást

 


A rendezvény csapatának készen kell állnia arra, hogy minden vendéget fogadjon, amikor megérkezik a vacsorára. Előre döntsük el, milyen típusú előkészületekre van szükség. Például érdemes felállítani egy asztalt névcímkékkel az étkezőhely bejáratánál. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy a felügyelőidnek előzetesen értesíteni kell a VIP-személyek érkezéséről, hogy bemutassák őket az asztalukhoz vagy a bemutatóterületükhöz.

 

Minden céges vacsora más és más, és minden tervünknek tükröznie kell a vállalati kultúrát, küldetést és az esemény általános témáját. Noha ez némi extra tervezést igényel, annak biztosítása, hogy ez az esemény jól menjen, megtérül az üzletben, ami megkönnyíti a vállalati vacsora megszervezését a jövőben.
 
ÜzletiLegfrissebb cikkek


Mi az a Cyber-biztonság és hogyan alkalmazhatom a cégemnél?
Ebben a cikkben felfedezzük, mi is az a cyber-biztonság, és hogyan alkalmazhatod hatékonyan cégénél, miközben felhívjuk a figyelmet a különböző biztonsági szakemberek, mint a személy- és vagyonőrök, kritikus szerepére ezen a területen.
2024-es Turizmus trendek, amiket minden szállodaipari szereplőnek ismernie kell!
A turizmus iparág folyamatosan változik és fejlődik, és a legfrissebb trendek megismerése és alkalmazása elengedhetetlen a szállodaipari szereplők számára. 
10+1 irodai lakberendezési trend 2024-re, amivel modern munkakörnyezetet teremthetsz
Az irodai környezet tervezése és kialakítása folyamatosan változik, és 2024-ben számos izgalmas trend kínál lehetőséget a modern és hatékony munkahely megteremtésére. Ebben a cikkben bemutatjuk a 10+1 legújabb irodai lakberendezési trendet, amelyek között az üveg térelválasztók is kiemelt szerepet kapnak.
Hírek, érdekességek és újdonságok, amikről nem akarsz lemaradni

Az információ hatalom, az idő pénz! Miért maradnál le a legfrissebb információkról és újdonságokról? Rövid híreinkkel és részletes cikkeinkkel és útmutatóinkkal segítünk, hogy naprakész lehess!

Hozzásegítünk a sikerhez

Mit csinálnak a sikeres emberek? Hogyan veheted át a szokásaidat, és fejlesztheted a tulajdonságaidat és képességeidet? Miben rejlik a siker? Cikkeinkkel hozzásegítünk a sikeres élethez, legyen szó az üzleti vagy magánéletről.

Elkalauzolunk az üzleti világba

Hogyan lépkedhetsz feljebb a ranglétrán? Mi kell egy saját vállalkozás beindításához és sikeréhez? Hogyan növelheted bevételeidet, hogyan lehetsz jobb tárgyalópartner? Keresd cikkeink között a választ kérdéseidre!

Tippeket adunk egészséghez, életmódhoz

Hogyan hozd ki magadból a legtöbbet? Hogyan légy kirobbanó formában? Hogyan fejleszd kitartásodat, önbizalmadat vagy éppen türelmedet? Életmódról és egészségről szóló szakmai cikekkel várunk, amikkel egy új élet útjára léphetsz!

Kitekintő

Tudósítunk minden újdonságról, hírről és aktualitásról az üzleti élet, az önfejlesztés, az életmód és egészség területeiről, hogy biztosan naprakész lehess! Térj vissza hozzánk rendszeresen, hogy soha ne maradj le!