Hotel kiválasztása üzleti célból: így válassz ki hotelt te is megfelelően üzleti célból, hogy az alkalmazottak elégedettek legyen és produktívan dolgozzanak!

Főoldal > Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hotelt üzleti út céljából?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hotelt üzleti út céljából?


2023/04/29
NA

A szálloda kiválasztása az egyik legszemélyesebb szempont az üzleti út megszervezésében. A végső választásnak nemcsak a vállalat költségvetésének és utazási politikájának kell megfelelni, hanem maximális kényelmet és biztonságot is kell biztosítania az alkalmazottak számára tartózkodásuk alatt.

Üzleti hotel

Miért fontos a jó szálloda üzleti út céljából?

Ha a szállás rendben van akkor produktívabb a csapat, több idejük van a munkára összpontosítani. Ezért a megfelelő szállás kiválasztása elengedhetetlen annak biztosításához, hogy az alkalmazottaknak ne kelljen időt vesztegetniük azzal, hogy kitalálják, hogyan juthatnak el szállodájukba a repülőtérről, vagy hogy a nap folyamán többször menjenek el éttermekbe, mert a szállodában nincs étkezési szolgáltatás. Olvasd el az alábbi tippjeinket, hogy megbizonyosodj arról, hogy a választott szálloda a legmegfelelőbb csapatod igényei számára.

 

4 dolog, amit figyelembe kell venni a szálloda kiválasztása előtt

Ár

A szálloda kiválasztásánál az egyik legmeghatározóbb szempont az ár. Amikor elérkezik a foglalás véglegesítésének ideje, mindenekelőtt meg kell győződni arról, hogy a szállodai szobaárak a vállalati utazási szabályzatban meghatározottak szerint a vállalat költségvetésén belül maradnak. Minden vállalatnak megvan a saját költségvetése, de azt is javasoljuk, hogy a vállalati költségvetés legyen dinamikus, hogy alkalmazkodni tudjon az olyan tényezőkhöz, mint az úti cél, az évszak, amikor az alkalmazottak utaznak, és az egyes utazásokhoz szükséges szállodai szolgáltatások. 

A szálloda elhelyezkedése

A szobaár nem az egyetlen költség, amelyet szem előtt kell tartan, mert van egy másik tényező, amely befolyásolhatja a költségvetést: a szálloda elhelyezkedése. Ha nem választasz okosan, az elhelyezkedés miatt az alkalmazottak tartózkodása alatt több taxiköltséget és tömegközlekedést kell költeni. Ennek elkerülése érdekében gondoskodni kell arról, hogy a végső választás a csapata utazásának minden releváns helyszíne közelében maradjon. Így a forgalomban töltött időt is kiküszöbölőd, így csapatod még produktívabb lesz.
És bár alkalmazottjaid üzleti céllal utaznak, ha a szálloda elhelyezkedése a helyi látnivalók közelében van, akkor az alkalmazottak a szabadidejükben felfedezhetik új úti céljukat. 

 

Transzfer a repülőtérre/repülőtérről

Szállodád elhelyezkedésével kapcsolatos másik fontos tényező a repülőtér hozzáférése annak érdekében, hogy a lehető legegyszerűbb legyen csapatod tartózkodása. Kétféleképpen biztosíthatod, hogy szállodád a repülőtérhez képest jó helyen legyen. Először is választhatsz egy szállodát, amely közel van a repülőtérhez, vagy könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Másrészt, ha a repülőtér közelsége kevésbé lényeges, keress egy reptéri transzfert biztosító szállodát, így alkalmazottjaidnak nem kell aggódniuk a repülőtérre való eljutás miatt. Mikor sikeres egy szálloda? Ha ezt a szolgáltatást alapvetőnek gondolja, főleg, ha kifejezetten konferencia hotelként működik.  

 

Szállodai szolgáltatások

Végül szűkíteni kell a keresést annak meghatározásával, hogy mely szállodai szolgáltatások relevánsak a konkrét üzleti utad szempontjából. Természetesen lesznek olyan erőforrások, amelyek minden utazáshoz nélkülözhetetlenek, mint például a nagy sebességű internet, a tárgyalók és a funkcionális munkaterület a szobában. Azonban manapság a szállodák sokféle kényelmi szolgáltatással vannak felszerelve, hogy vendégeik tartózkodását a lehető legkellemesebbé tegyék. Az olyan szolgáltatások, mint a mosoda és vegytisztítás, a jól felszerelt fitneszközpont és az egészséges ételeket kínáló éttermek az étlapon, olyan apró részletek, amelyek nagyban hozzájárulnak az alkalmazottak minőségi tartózkodásához.
ÜzletiLegfrissebb cikkek


Így legyen a legpihentetőbb nyarad idény, nyaralás nélkül is
A nyár sokak számára egyenlő a pihenéssel, kikapcsolódással és a feltöltődéssel. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy nyaralni menjen, vagy egyszerűen nem szeretné elhagyni otthonát. Hogyan lehet tehát pihentető nyarunk anélkül, hogy elutaznánk? Íme néhány tipp, hogy a nyár idén is felejthetetlen legyen, még ha nem is hagyjuk el otthonunkat.
6+1 Tipp, hogyan kerüljetek szorosabb kapcsolatba a csapatépítőn
A csapatépítő programok nemcsak az együttműködést erősítik, hanem fantasztikus lehetőséget kínálnak arra is, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítsatok ki csapattársaitokkal.
6 tipp, hogyan készülj az orvosi karrierre
Az orvosi pályára való felkészüléshez és sikeres karrierépítéshez szükséges hatékony tippek és lépések összegyűjtése segít abban, hogy az aspiráns orvosok magabiztosan léphessenek az előttük álló kihívások elé.
Hírek, érdekességek és újdonságok, amikről nem akarsz lemaradni

Az információ hatalom, az idő pénz! Miért maradnál le a legfrissebb információkról és újdonságokról? Rövid híreinkkel és részletes cikkeinkkel és útmutatóinkkal segítünk, hogy naprakész lehess!

Hozzásegítünk a sikerhez

Mit csinálnak a sikeres emberek? Hogyan veheted át a szokásaidat, és fejlesztheted a tulajdonságaidat és képességeidet? Miben rejlik a siker? Cikkeinkkel hozzásegítünk a sikeres élethez, legyen szó az üzleti vagy magánéletről.

Elkalauzolunk az üzleti világba

Hogyan lépkedhetsz feljebb a ranglétrán? Mi kell egy saját vállalkozás beindításához és sikeréhez? Hogyan növelheted bevételeidet, hogyan lehetsz jobb tárgyalópartner? Keresd cikkeink között a választ kérdéseidre!

Tippeket adunk egészséghez, életmódhoz

Hogyan hozd ki magadból a legtöbbet? Hogyan légy kirobbanó formában? Hogyan fejleszd kitartásodat, önbizalmadat vagy éppen türelmedet? Életmódról és egészségről szóló szakmai cikekkel várunk, amikkel egy új élet útjára léphetsz!

Kitekintő

Tudósítunk minden újdonságról, hírről és aktualitásról az üzleti élet, az önfejlesztés, az életmód és egészség területeiről, hogy biztosan naprakész lehess! Térj vissza hozzánk rendszeresen, hogy soha ne maradj le!